Forvikling - afslutning Århus Kunstakademi

 

I maj 2018 afsluttede jeg min uddannelse som keramiker fra Århus Kunstakademi. Mit afsluttende projekt har titlen: FORVIKLING.

FORVIKLING er et skulpturelt værk, hvor jeg vikler og stabler lerpølser (ekstruderet). Jeg har arbejdet med rød, sort og hvid ler. Der er ikke anvendt glasur. Skulturerne er brændt ved 1100 grader.

Du kan se de færdige værker samt billeder fra fremstillingen her på siden.

 

Projektet beskrives således:

Snore af ler i endeløse baner, presset ud af en ekstruder med håndkraft. Viklet i cirkler og stablet indtil tyngdekraften får det hele til at falde sammen. Processen gentages igen og igen, og viklinger bliver til Forviklinger.

Viklinger: En umiddelbar, naiv og spontan tilgang til keramikken. Inspirationen er: Et garnnøgle, en rulle snor, elektriske ledninger rullet skødesløst sammen. Fugleredder, vissent græs og fiskenet i tilfældige bunker på havnen.

Forviklinger: Et lag dybere.Fortællingen om det tilværelsen er fyldt af. Om det der opstår mellem mennesker og i mennesker. Det vi forestiller os, som bliver noget helt andet. Livets tråd snor sig, filtres sammen. Drømme falder fra hinanden. Hændelser ophobes lag på lag, og skaber, tyngde i menneskelivet. I sprækker og hulrum kan man få glimt at det skjulte.