OPSAT - semesterprojekt fra Århus Kunstakademi

I maj 2010 afsluttede jeg - Kate Kanstrup Nielsen den ét årige Keramiske Basisuddannelse ved Århus Kunstakademi. Som afslutning har jeg på 5 uger gennemført et projekt med titlen OPSAT.

Navnet OPSAT henviser til, at mine værker er funktionelle opsatser i ordets traditionelle betydning. Men OPSAT skal også forståes som en tilstand. Man kan være opsat til fest, til sjov og til at gøre noget nyt og anderledes. Når man er OPSAT, er man ikke langt fra det krukkede, kunstige, overdrevne, og således bliver OPSAT også et udtryk for, at noget er opstyltet.

Værkere i OPSAT er bygget af elementer i støbt lertøj. Hvert element havde engang et andet formål. I OPSAT bliver affald således udgangspunkt for en ny fortælling, der er anderledes, sjov og på grænsen til det overdrevne.

OPSAT er også en ny fortælling om mig selv og mit arbejde med leret. En bevægelse fra det stilrene til det frække. Som udgangspunkt har jeg været OPSAT på at skabe noget nyt og anderledes - for mig selv og for keramikken. 

Opsatserne er lavet i lertøjs-støbeler og brændt ved 1040 GR. 

Her under kan du se billeder at værkerne i OPSAT samt inspirationstavle med fotos af kunst og arkitektur, som releterer til opsatser.

Ligeledes er der billeder af nogle af den genstande, som blev anvendt som udgangspunkt for støbeforme. Ting som er indkøbt i gengrugbutikker og fundet på lossepladsen.


Klik på billederne, hvis du vil se dem i stort format.