RAKU KERAMIK

RAKU er en gammel traditionel japansk keramik form. RAKU betyder. "RO" og er knyttet tæt til den budistiske tradition - og de japanske te cermonier.

Nu har danskerne taget RAKU keramikken til sig, - og den er ganske populær. Måske er det den uforudsigelige og smukke overflade, som betager mange. Der findes ikke to ens raku genstande. Glasuren skinner ofte som som metal, og den er fyldt med krakkeleringer og betagende farvespil.

RAKU fremstilles med en særlig glasurbrænding, hvor keramikken i løbet af 30-60 minutter opvarmes til 900 grader med gasflamme i en lille udendørs ovn. Herefter tages keramikken ud af ovnen, mens den stadig er rødglødende og lægges i savsmuld i kort tid. Til sidst køles keramikken i koldt vand - eller i den friske luft.

Her under vises eksempler på RAKU keramik fremstillet af Kate Kanstrup Nielsen. Billederne viser ting, som jeg normalt har i mit sortiment - måske i lidt andre farver.

Klik på det enkelte billede, hvis du vil se det i stort format.

Priserne ligger fra 150 - 1500 kr. Prisliste kan fremsendes ved henvendelse. Klik her http://www.prana-kunst.dk/26850453