Fotoalbum

Skulptur

Mine skulpturer af mænd og kvinder er fremstillet efter en nøgen model på Århus Kunstakademi.

Lerskulpturerne er af ler tilsat lidt chamotte, således at de forhåbentlig holder i brændingen - og er kun til indendørs brug. Nogle figurer er "restaureret" med gips efter en brænding med skader - og derefter sprøjtemalet. Andre af mine figurer er overfladebehandlet med jernoxid tilsat vand.

Betonskulpturen er fremstillet efter en mindre skulptur i ler, som er opskaleret 5 gange. Processen er en skabelon med armering for udførelse af en bærende ramme, hvorefter der "fyldes" på med en cementmørtel indtil størrelsesforholdet er OK.

Modelering af en skulptur efter model udføres normalt over 2 gange, hvor hver gang er 3 gange en ½ time. Skulpturen laves i et fastlagt størrelsesforhold efter modellen f.eks. i kvart størrelse. Under modeleringen ses modellen fra alle sider, så skulpturen kan opnå de rigtige former og proportioner - hele vejen rundt.

Ved en stående model udføres først en stativ af en stålstang som figuren bygges op ad. Efter en kontrolleret tørring fjernes jernstangen forsigtigt.

Ved liggende og knælende figurer udføres en udhuling før brænding.

Den færdige skulptur af ler forglødes ved ca. 1000 grader C. Efterfølgende kan skulpturen dækkes med glasur og brændes igen som lertøj eller stentøj.


Her under vises eksempler på skulpturer fremstillet af Peter Skov Nielsen.
Klik på det enkelte billede, hvis du vil se det i stort format.

Prisliste kan fremsendes ved henvendelse. Klik her
http://www.prana-kunst.dk/26850453